Argentina

Ernesto och Marylen Ovejero
edan några år har Centrumkyrkan i Mora ett starkt och växande församlingsarbete i Salta, som ligger i norra Argentina. Missionärerna Daniel och Annica Cissneros arbetar strategiskt för att starta nya församlingar på olika platser. Uppe bland bergen, i Angnastacko, startades en församling för några år sedan.
Evangelistparet Marylen och Ernesto Ovejero leder arbetet och de gör det framgångsrikt. Kerygma betalar deras löner och det känns som en förmån att Kerygma får vara en del av detta växande församlingsplanteringsarbete. Området är starkt präglad av den katolska kyrkan och i början upplevde evangelisterna motstånd från prästen och hans kyrka. Efter en tid köptes ett hus, som blev kyrka, dagis och ett centrum för den nystartade församlingens verksamhet.

I dag bedrivs arbete för ungdomar, kvinnor och barn och när prästen sett vilket bra arbete den nya församlingen utför har motståndet minskat.
Man har även startat församlingar i andra sammhällen och platser uppe i bergen. Flera dop har hållits och Guds verk har framgång i Agnastacko med omnejd.

Tack till alla som hjälper Kerygma att vara en viktig del av detta församlingsplanteringsarbetet.
Många döpta, ett resultat av pionjärarbete
En kvinna från Agnastaco döps
Huvudstad:
(och största stad) Buenos Aires
Officiellt språk spanska (kastilianska)
Statsskick: republik
 - President Cristina Fernández de Kirchner
 - Regeringschef Aníbal Fernández
Självständighet från Spanien
 - Deklarerad 9 juli 1816
Area:
 - Totalt 2 766 890¹ km2 (8:e)
 - Vatten (%) 1,1%
Befolkning:
 -  års uppskattning 40 091 613 (2010)[1] (31:a)
 - Befolkningstäthet 14,5/km2 (166:e)