Equador.

Susanna Chavez
Detta vackra land ligger i Sydamerika och Owe Lindeskär har besökt landet många gånger.
I huvudstaden Quito har han talat i flera pastorskonferenser som arrangerats av stadens ekumeniska råd. En gång undervisade Owe i en pastorskonferens för ledare inom den indianska kulturen. Ett hundratal pastorer samlades och konferensen hölls på en särskild plats avsedd för indiansk kultur en bit utanför Quito.

En dag fick Owe Lindeskär frågan om att hjälpa två unga pastorer som behövde gå på bibelskola.
Det var en treårig utbildning och de skulle bo på ett internat under studietiden. Budgeten drog i väg och det visade sig bli ganska dyrt. I stället föreslogs att starta en bibelskola i samarbete med den svenska kasettbibelskolan ”ICBI” Kontakter togs och det visade sig att deras styrelse inte längre prioriterade Ecuador. Owe Lindeskär menade att Kerygma står för kostnaderna och ICBI bidrar med sitt materieal. Parterna var överens och verksamheten startade. Susanna Chavez anställdes som ledare för arbetet. Hon har själv indianblod och denna duktiga kvinna tillsammans me sin man Louis gick in i uppgiften med en stor portion iver och entusiasm. De röjde ut alla sina möbler i vardagsrummet och införskaffade skolbänkar och på väggen monterade de en griffeltavla. Hit skulle indianerna komma när det var dags för intensivkurser och när de skulle tentera för att gå till en högre nivå i sina studier.

Efter ungefär tio år hade 500 evangelister och ledare gått igenom denna distansbibelskola, vilket är ett fantastiskt bra resultat. Alla har inte studerat upp till akademiska nivåer, men alla har gjort en eller flera kurser. Genom detta arbete fick inte bare två evangelister hjälp utan 500.

Susanna och Louis Chavez har samarbetat med Kerygma i flera projekt. Owe Lindeskärs bok ”Guidad” översattes till spanska och Susanna och Louis har distribuerat boken till Ecuador och angränsande länder. Bokens ekonomiska överskott gick till distansbibelskolans kostnader.

Makarna Chavez har äver arrangerat flera pastorskonferenser och kampanjer där Owe Lindeskär medverkat.
Huvudstad :Quito
Största stad: Guayaquil
Officiellt språk: spanska
Statsskick: republik
 - President Rafael Correa
 - Vicepresident Lenín Moreno
Självständighet från Storcolombia
 - Erkänd 13 maj 1830
Area:
 - Totalt 283 560 km2 (71:a)
 - Vatten (%) 8,8%
Befolkning:
 -  års uppskattning 13 547 510 (64:e)
 - Befolkningstäthet 48,3/km2 (124:e)